Ga jij binnenkort op vakantie naar Argentinië dan moet je natuurlijk ook goed gebruik maken van al het lekkers dat je daar kunt eten. Er zijn zo veel lekkere Argentijnse gerechten, het zal zonde zijn als je deze niet één voor één uit probeert. 
Het fijne aan de Argentijnse keuken is, is dat deze zeer gevarieerd is en er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Wij hebben de aller lekkerste Argentijnse gerechten voor jou op een rijtje gezet. Van bijzondere Argentijnse gerechten tot de wat normalere gerechten. Hier is onze top 5 van gerechten die je moet proberen tijdens jouw reis door Argentinië.

1. Gebraden en gegrild vlees

Hou jij van een goede bbq en ben jij een echte vleesliefhebber? Dan zit je in Argentinië goed. Argentinië heeft één van de beste keukens als het aankomt op gegrild en gebraden vlees. Het vlees krijgt door de barbecue een zalige gerookte smaak. Vaak wordt deze ook gekruid en gemarineerd in een bijzondere saus. De Chimmichurri saus.

lekkerste argentijnse gerechten

2. De Chimmichurri saus 

Het fijne aan deze saus is, dat je het met veel verschillende dingen kunt combineren. Als je denkt aan bijzondere Argentijnse gerechten denk je misschien niet direct aan een saus maar deze saus is zo uniek en authentiek dat het misschien wel het meest bijzondere ‘gerecht’ in dit rijtje is. Het meest voorkomende is om het vlees hier in te marineren voor je het gaat barbecuen of het gebruikt nadat het gegrild is als een saus. Ben je vegetarisch maar wil je toch graag genieten van deze saus? Het gaat ook perfect met gegrilde groente of als een dressing door een salade. De saus is een mix van verschillende verse kruiden zoals peterselie, oregano, rode en zwarte peper en olijfolie. Per streek kan deze varieren qua pittigheid, hou hier dus zeker rekening mee. Niet zeker of het te pittig is, vraag eerst even of je de saus mag proeven voor je een heel gerecht besteld.

3. Empanadas

Empanadas zijn Argentijnse pastijtjes die doorgaans in de oven bereid worden. In sommige streken worden deze gefrituurd. Vaak is de vulling een mix van vlees, mais en kaas. In het noorden van het land kun je deze ook vinden met verschillende groente vullingen. 

4. Locro de papas

Lekkere Argentijnse gerechten voor vegetariërs zijn er ook genoeg. Een heerlijke groente soep mag daarom ook niet ontbreken in deze lijst. De Locro de papas is een aardappelsoep die groot favoriet in veel verschillende Zuid Amerikaanse landen is. Ook in Argentinië hebben ze hun eigen versie. Het onderscheid zich door de verschillende kruiden die ze gebruiken. De Argentijnse versie van deze soep is in vergelijking met de Peruaanse versie een stuk milder qua smaak.

5. Alfajores

In het rijtje van de lekkerste Argentijnse gerechten moet er natuurlijk ook een toetje in voorkomen. Om het rijtje goed af te sluiten hebben wij daarom ook een Argentijnse zoetigheid toegevoegd aan deze lijst, eentje die je echt moet proeven. Alfajores zijn hartige koeken met een zachte vulling. Deze vulling bestaat vaak uit een chocolade mouse of een jam. Perfect voor bij de koffie!

We hopen dat je al deze lekkere Argentijnse gerechten snel kunt uitproberen!

About The Author