Iedereen wil graag een glanzende bos haar. Welke voeding voor gezond haar heb je nodig? Hier volgen wat tips voor gezond haar.

Gezond eten, gezond haar

Vitamine A en betacaroteen zorgen voor de groei van gezonde cellen en weefsels, dus goed voor hoofdhuid en haar. Je vindt vitamine A in geel/oranje gekleurde groente, zoete aardappel en fruit. Vitamine A en C geven samen een boost voor de talgproductie van je haar.
Het vitamine B- complex zorgt ervoor dat je haar niet zo snel uitvalt en werkt tegen vergrijzing van je haar. Het is goed voor het hemoglobine (bloedcellen) gehalte. In zalm en oesters zitten veel omega-3 vetzuren. In kidneybonen en linzen zitten veel goede stoffen zoals proteïne en biotine. Deze stoffen stimuleren de haargroei. Je krijgt een betere haarconditie en het werkt tegen kaalheid en grijs haar. Noten zoals paranoten zijn een aanrader. Er zit selenium in dat goed is voor de hoofdhuid. In walnoten zit alfa-linoleen zuur. Dit zorgt voor een topconditie voor je haar. Elke dag een handje noten is goed voor je hele conditie, dus ook voor je haar. Dit is geschikte voeding voor sterk haar.
Vitamine C zit in groene groenten en fruit. C in combinatie met E werkt stimulerend op de bloedvaten in de hoofdhuid. Je haar wordt glanzend en elastisch.

Vitamines en mineralen voor een betere haarconditie

Eiwitten zitten in eieren, kip/kalkoen, linzen, allerlei zaden, bonen en noten. Calcium zit in zuivelproducten en groene groenten. Dit bevordert de haargroei. Zwavel is goed tegen haarverlies, broos haar en een droge huid. Zwavel zit onder andere in uien, knoflook, kool, rapen, sla peulvruchten en zeewier. Goede voeding voor sterk haar.
Silicea of kiezelzuur werkt tegen kaalheid en ter bevordering van de haargroei. In biologische groenten zit meer silicea. Koper en zink heb je ook nodig, in de juiste verhouding. Van koper heb je weinig nodig. Het zit in cacao, cashewnoten en zonnebloempitten. Zink zit in vlees, vis en noten. 
IJzer zit in vlees en groene groenten.

De belangrijkste tips voor gezond haar zijn dat je gezonde voeding voor gezond haar neemt. In de juiste verhouding.

About The Author