Je wil je conditie verbeteren, je lichaam soepel houden of strakker in je vel zitten. Of je wil graag afvallen na een bevalling. Het liefst sport je in groepsverband, zodat je samen met je beste vriendin of met je moeder kan gaan. Is spinning wellicht de geschikte work-out voor jou? Lees hier alles over, op jouw favoriete blog voor vrouwen!

Spinning?

Bij spinning – ook wel ‘indoor cycling’ genoemd – train je op een soort hometrainer (spinner of spinningbike). In de meeste sportscholen worden speciale groepslessen verzorgd, maar je kan er uiteraard ook voor kiezen om individueel aan de slag te gaan; thuis of in de fitnessschool. Je bepaalt je eigen tempo en de fietszwaarte is zelf in te stellen.
Een lekker muziekje erbij en jij kan er helemaal tegenaan! En wist jij dat spinning, behalve heel leuk, ook erg gezond voor je is?

Gezondheidsvoordelen van spinning

Fysieke gezondheidsvoordelen van spinning

– Spinning is een intensieve work-out. Zoals gezegd kun je zelf de intensiviteit van je les bepalen, maar dat neemt niet weg dat je gedurende de les continu je eigen grenzen verlegt. Ga je volledig mee in het tempo van de instructeur, dan heb je een pittig potje spinning voor de boeg. Perfect dus, als je jouw conditie wil verbeteren.
– Deze cardio-oefening houdt, zoals de naam al doet vermoeden, je hart en vaatstelsel gezond. Ook je longen houd je in optimale gezondheid.
– De sport is geschikt om het lichaam soepel te houden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een hometrainer – waar je continu zit – word je tijdens spinning gemotiveerd om van houding te veranderen. Op die manier train je dus verschillende spiergroepen. Hoofdzakelijk train je been-, bil- en rugspieren.
– Je traint zonder overmatige belasting van de gewrichten, dus geschikt voor iedereen.
– Ten slotte, niet geheel onbelangrijk: je verbrandt enorm veel calorieën tijdens een spinningles. Een uurtje spinning is goed voor circa 700 calorieën.
Afvallen na een bevalling was nog nooit zo makkelijk!

Mentale gezondheidsvoordelen van spinning

Behalve lichamelijke voordelen, kent spinning ook veel mentale voordelen:
– Een intensieve training is goed om je hoofd even helemaal leeg te maken en om stress te reduceren.
– Je zit lekkerder in je vel. Tijdens spinning maak je het hormoon ‘endorfine’ aan in je hersenen. Dit maakt dat je je gelukkiger en energieker voelt.
– Een momentje voor jezelf. Drukte op het werk, de kinderen, het huishouden: het kan soms behoorlijk druk zijn. Een wekelijks spinninglesje is echt even tijd voor jezelf.

Enthousiast geworden door deze sportieve blog voor vrouwen? Fiets gauw naar de sportschool toe!

About The Author