Hoe naar het ook is, de dood is onvermijdelijk. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, van ver weg of juist van heel dichtbij. Omdat je er niet aan kunt ontkomen, kun je er wanneer je in zo’n situatie zit, maar beter het beste van maken en zorgen voor een mooi afscheid. Bloemen staan vaak centraal in een afscheid en bieden sfeer en soms zelfs troost in de droevige omgeving. Maar hoe zoek je een mooi rouwstuk uit? We helpen je er graag mee. 

Een mooi rouwstuk uitzoeken dichtbij

Ben je naaste familie van de overleden persoon, dan weet je vast en zeker wat diegene mooi zou vinden. Dat is heel erg fijn, want dan kun je het rouwstuk daarop afstemmen. De klassieke kleur voor rouwbloemen is wit, maar in de afgelopen jaren is er veel veranderd. Uitvaarten en crematies zijn vaak niet meer zo droevig als ze waren en worden, vaak op wens van de overledene, een meer positieve gelegenheid waarbij meer ruimte is voor kleur. Sommige kiezen voor rood, de kleur van de liefde. Een warme kleur die de ruimte waar het afscheid plaatsvindt mooi kan kleuren. Was de lievelingskleur van de overledene anders, bijvoorbeeld roze of geel? Ga dan voor bloemen in die kleur. 

Rouwstuk verder af

Is er iemand overleden waar je wat verder vanaf staat, maar wil je toch graag (of met een groepje) voor een mooi rouwstuk zorgen? Informeer dan bij de naaste familie wat de wensen zijn. Zo voorkom je dat je het goed bedoeld, maar een rouwstuk uitkiest dat niet bij de wensen van de overledene of de familie past.

Samen uitleggen

Niemand heeft iets aan tientallen stukken, een aantal grotere stukken zijn vaak een beter idee. Het is daarom ook slim om samen uit te leggen. Kies met jouw deel van de vrienden of van de familie een mooi rouwstuk uit en deel samen de kosten. Een groot rouwstuk kan zo tientallen tot wel meer dan honderd euro kosten. Daarom is het slim om deze kosten te delen en te gaan voor kwaliteit boven kwantiteit.

Boodschap op het lint

Je kunt het stuk personaliseren door het toevoegen van een lint. Een lint maakt het stuk persoonlijk doordat je hier een eigen boodschap op kunt zetten. Let er hierbij op dat de afzender niet overheerst, maar je vooral de boodschap duidelijk naar voren laat komen. Kies hier voor een tekst die aansluit bij de wensen, zodat ook hier geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Met deze tips zorg jij voor een mooi rouwstuk en een waardig afscheid. Heel veel succes en sterkte met het uitzoeken ervan. Weet dat het gewaardeerd zal worden.

Bron: Wishflowers.nl

About The Author