Backpacken in Vietnam

Backpacken in Vietnam: top 10 plekken en bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Vietnam is een veelzijdig land met prachtige natuur en veel bezienswaardigheden. Het land wordt steeds populairder onder backpackers. Het eten is lekker, de hostels zijn goedkoop en het vervoer is goed geregeld. Backpacken in Vietnam vergt wat voorbereiding, deze Backpacktips kunnen je hierbij helpen.

Backpacktips Vietnam

Voor een paar honderd euro koop je een motor die je aan het eind van je reis kunt doorverkopen, dit wordt veel gedaan. Let wel op dat je het juiste rijbewijs hebt.
Neem een (nacht)bus. Dit bespaart zowel tijd als geld.

Top 10 backpacken in Vietnam

1. Halong Bay is een prachtige baai met verschillende eilandjes waar films zijn opgenomen. Boek een vaartocht en bewonder de enorme kalkstenen en prachtige natuur. Niets voor niets staat deze plek op nummer 1 van Backpacktips Vietnam.
2. Hanoi, de historische hoofdstad van Vietnam, is een must als je van architectuur houdt. Nieuw en oud Vietnam komen hier samen en je kunt zowel ontspannen als feesten en lekker eten.
3. De rijstvelden van Sapa. Beklim de Fanipanberg of waandel door de bamboewouden. De Echte avonturiers kunnen overnachten in een authentiek inheems dorpje.
4. Demalitarized Zone (DMZ). Deze plek mag niet ontbreken in de top 10 backpacken in Vietnam. De sporen van de oorlog zijn hier nog altijd zichtbaar. Hou je van geschiedenis, dan mag je deze indrukwekkende plek niet missen.
5. Whale Island. Dit kleine eilandje is een echt bounty-eiland. Rust uit op de witte stranden aan de blauwe zee of ga Walvissen spotten!
6. Cu Chi Tunnels. Dit tunnelcomplex is een onderdeel van het enorme netwerk van tunnels die onder het hele land heenlopen. Loop door de tunnelstelsels en ontdek de geschiedenis van deze unieke bezienswaardigheid.
7. Hoi An. De meest sfeervolle stad van Vietnam. Deze voormalige havenstad staat op de Werelderfgoedlijst en sindsdien zijn auto’s en vrachtwagens in de binnenstad verboden.
8. Hue is de oude Keizerlijke hoofdstad en heeft veel paleizen, tempels en pagodes, waaronder de Thieng Mu Paoda. Een indrukwekkende stad.
9. Ho Chi Minh City. Dwaal door de sfeervolle steegjes met kleine tempels in deze chaotische stad of ga uit in de hipste bars van Zuidoost-Azië.
10. Bezoek nightmarkets en geniet van het eerlijke eten van de zogenoemde foodstands.

Deze top 10 backpacken in Vietnam zorgt ervoor dat je helemaal wordt ondergedompeld in de Vietnamese cultuur.

About The Author