Een vakantie Tanzania 2020 mag in dit jaar niet van je bucket list ontbreken. Tanzania is een schitterend land dat veel te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een eilandvakantie, je wilt Kilimanjaro beklimmen, je bent geïnteresseerd in een safari vakantie of je wilt een krater bekijken, in Tanzania vind je het allemaal. Dit land in Afrika is in maar 9 uur vliegen te bezoeken en eenmaal daar aangekomen zal je je niet vervelen.

Jouw vakantie naar Tanzania in 2020 in enkele feiten

Tanzania is een land gelegen in Oost-Afrika en het heeft 49 miljoen inwoners. Als je Engels spreekt dan kun je je er prima redden, want dat is de officiële taal samen met Swahili. De hoofdstad is Dodoma en het is er maar 1 uur later dan in Nederland. In Tanzania betaal je met de Tanzaniaanse shilling, maar Amerikaanse dollars worden ook geaccepteerd. Tanzania is bekend om het nationale park de Serengeti en de Kilimanjaro berg. Houd je van wilde dieren, dan heb je geluk, want in Tanzania zijn deze volop aanwezig.  Tijdens jouw vakantie naar Tanzania in 2020 hoef je je dus geen zorgen te maken over taalproblemen en jetlags en weet je bijna zeker een glimp op te vangen van jouw favoriete dier.

Reisadvies voor Tanzania

Tanzania is het grootste land van Oost-Afrika en meer dan 22 keer groter dan Nederland. Wil je op vakantie naar Tanzania in 2020, dan is het verstandig om het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken even te controleren. Gelukkig is de politieke situatie daar nu stabiel en kun je veilig rondreizen. Zoals in zoveel landen het geval is, is het wel verstandig om je belangrijke en waardevolle bezittingen buiten het zicht op te bergen, om niet alleen over straat te gaan na zonsondergang en voorzichtig over te steken. Verkeersregels worden in Tanzania namelijk niet door iedereen nageleefd. Als je deze regels volgt, wordt jouw vakantie Tanzania 2020 ongetwijfeld een groot succes.

Dingen te doen in Tanzania

Tanzania is een natuurland en je kunt er van alles buiten doen tijdens je vakantie Tanzania in 2020. Ga bijvoorbeeld naar het beroemde Serengeti National Park of bezoek het Ngorogoro Wildlife Reserve met de Ngorogoro krater. Een grote trekpleister is ook de berg de Kilimanjaro die je kunt beklimmen. Wil je liever andere bergen bekijken tijdens je vakantie naar Tanzania in 2020, dan kan een bezoek aan de Usambara Mountains niet uitblijven. In Tanzania kun je bananenplantages bezoeken, kun je door dichte bossen wandelen en je kunt er zelfs op het strand even helemaal niets doen. 

Is Tanzania duur?

Nadat je het vliegticket en het visum voor je vakantie naar Tanzania 2020 hebt gekocht, maak je de vakantie zo duur als je zelf wilt. Het dagelijkse leven daar is voor ons goedkoop en reizen, eten en overnachten is prima te betalen. Voor de toeristen attracties zoals de Serengeti en Kilimanjaro zal je wel meer geld neer moeten leggen, maar deze zijn dan ook zeer de moeite waard. Ook met een beperkt budget kan jouw vakantie naar Tanzania in 2020 dus niet meer stuk.

Een vakantie vakantie Tanzania 2020 stel je samen op de website van Tanzania Specialist

About The Author