Ben jij jouw pluizige krullen ook helemaal zat? Zeker bij verandering van jaargetijden kunnen droge krullen een naar bij effect zijn. Droog haar en krullen kan een flinke domper zijn voor jouw zelfvertrouwen en algehele uitstraling. Gelukkig hoef jij nooit meer de deur uit met droog en pluizig haar. Wij hebben alle tips om droge en pluizige krullen te voorkomen op een rijtje gezet. 

Gezond haar komt van binnenuit

De beste manier om van droog haar af te komen, zowel met al zonder krullen, is door jouw leef- en eetstijl aan te passen. Een gezonde bos haar komt door wat je eet en hoe je beweegt. Droog haar kan een gevolg zijn van een dieet met te weinig water, antioxidanten en gezonde vetzuren. Begin van binnenuit en zorg ervoor dat je iedere dag minstens twee liter water drinkt en eet voldoende groente en fruit. Zo kun je jouw warrige bos haar van binnenuit helen. Niet alleen is het goed voor jouw haar, maar voor jouw hele gezondheid! 

Haarmasker

De beste manier om jouw droge krullenbos aan te pakken, is door een extra voedend haarmasker na iedere wasbeurt. Er zijn speciale haarmaskers op de markt die jouw bos met krullen flink weet te temmen. Na het wassen van het haar, kun je dit haarmasker aanbrengen en enkele minuten laten intrekken. Jouw haar wordt gevoed en is stralend zacht na het douchen. Gebruik minstens één keer per week een voedend haarmasker voor heerlijke losse krullen. 

Haarserum

Voorkom pluizige krullen met een haarserum. Een haarserum kun je op ieder moment van de dag aanbrengen om jouw krullen in controle te houden. Een serum is vaak gemaakt van een rijke olie en gezonde bestandsdelen die jouw krullen in toom houden. Het is aan te raden om een makkelijk serum toe te voegen aan jouw dagelijkse routine in de ochtend. Masseer de krullen in met dit voedende serum en jouw droge plukken zullen direct zacht aanvoelen en er glanzend uitzien. 

Olie

Heeft jouw haar het echt zwaar te verduren? Maak dan gebruik van een olie masker en voorkom pluizige krullen. Je kunt gebruik maken van olijfolie of bijvoorbeeld kokosolie. Wrijf jouw haar rijkelijk in met deze olie voor het slapengaan. Leg een zachte handdoek over jouw kussen om olievlekken op het kussen te voorkomen. Na een nacht is de olie goed ingetrokken in het haar. Je kunt vervolgens jouw haar wassen en een conditioner gebruiken. Jouw haar voelt direct zijdezacht aan na deze douchebeurt. Zorg er wel voor dat je jouw haar goed wast zodat er geen olie achterblijft in jouw haar. 

Een prachtige bos krullen, daar droomt iedereen van. Maar om deze krullen echt in toom te houden, dat is nog een vak apart! Voorkom pluizige krullen door een gezonde eet- en leefstijl en verzorg jouw bos haar extra goed. Kunnen jouw droge krullen wel wat extra hulp gebruiken? Zorg dan voor rijke en voedende verzorgingsproducten voor het haar en heb nooit meer pluizige krullen!

About The Author