Tegenwoordig is spenderen we dagenlang achter ons bureau, waardoor een gamestoel niet meer weg te denken is uit jouw kantoor. Een slechte houding aannemen kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen, waaronder een depressie, rugpijn, overgewicht en nekklachten. Een gamestoel is ontwikkeld om deze gezondheidsproblemen te voorkomen, terwijl jij comfortabel zit voor jouw bureau. Een goede bureaustoel, zoals een gamestoel, zal jou productiever maken, beter laten voelen en betere concentratie geven.

De voordelen van een gamestoel

Een gamestoel is bedoeld om volledige ondersteuning te geven aan het lichaam. Het verbetert de houding en is voorzien van een zachte stof zodat je na een dag zitten nog steeds zo flexibel bent als voorheen. Het wordt altijd gezegd dat het menselijk lichaam het beste werkt wanneer het actief is. Desondanks brengt een typische baliemedewerker maar liefst vijftien uur per dag zittend door. Dit komt omdat we niet alleen zitten tijdens het werk, maar ook tijdens het eten en relaxen. De zithouding die een persoon aanneemt kan bepalen of dit gezondheidsklachten oplevert of niet.

De nadelen van een slechte bureaustoel

Een slechte zithouding belast de wervelkolom en overbelast de spieren, waardoor gebruikers uitgeput en geïrriteerd raken. Als de spieren vermoeid raken, zal het lichaam vaak slap worden. Met een chronisch slechte houding kampen gebruikers met tal van gezondheidsproblemen. De circulatie vertraagt. Een verkeerde uitlijning van de wervelkolom en knieën zorgt voor een ongelijke druk op de gewrichten. Schouder- en rugpijn duikt op. Terwijl het hoofd naar voren beweegt, straalt de pijn uit in de nek en verandert het langzaam in migraine. Slechte zithouding maken gebruikers lusteloos en vatbaar voor chronische pijn. Een slechte houding en een slechte stoel maakt de werknemer uiteindelijk vermoeid, minder gemotiveerd en erg prikkelbaar. Een gamestoel gaat al deze klachten tegen.

Voorkom het ongemak

De meeste kantoren hebben de werkvloer gevuld met goedkope, traditionele bureaustoelen, in plaats van gamestoelen. Deze worden geleverd met vaste armleuningen en een vaste rugleuning die niet achterover leunt. Deze stoel dwingt gebruikers tot statische zithoudingen. Als het lichaam moe wordt, moet de gebruiker zich aanpassen, in plaats van de stoel. Bedrijven kopen deze stoelen omdat ze goedkoop zijn, niet omdat ze kwalitatief goed zijn. Een vaste zithouding beperkt beweging en overbelast de spieren en dit is juist wat de gamestoel probeert te voorkomen. Bezoek Podobrace.nl om jouw nieuwe gamestoel te bestellen.

Het ontwerp van de gamestoel

Standaard bureaustoelen dwingen gebruikers tot statische zithoudingen. Als je fulltime zit, leidt dat tot een slechte houding, overbelasting van de gewrichten, een slechte mentale staat en ongemak. In tegenstelling zijn de gamestoelen ergonomisch. Dat betekent dat ze worden geleverd met verstelbare componenten die voldoen aan moderne ergonomische normen. Deze stoel benadrukt twee essentiële kwaliteiten. Ten eerste de aanwezigheid van verstelbare onderdelen die een gezonde zithouding ondersteunen. Ten tweede kenmerken die beweging tijdens het zitten bevorderen. Het lichaam wordt geforceerd om constant te bewegen waardoor het zelden een statische houdingen aan kan nemen. Het duurt maar een uur statisch zitten om de wervelkolom in te korten. Deze stoel forceert de gebruiker om de wervelkolom te bewegen, wat de flexibiliteit bevordert.

About The Author