Een reis naar Mexico en Centraal Amerika behoort tot de mooiste ervaringen die je kan meemaken. Van de dichtbegroeide jungles van Costa Rica tot het koraalrif van Belize en de Azteekse bouwwerken in Mexico. Hier zijn enkele van de niet te missen bezienswaardigheden.

Chichen Itza, Mexico

Chichen Itza is een Maya tempelcomplex dat tot de zeven wereldwonderen behoort. Niet voor niets is het dus een van de grootste bezienswaardigheden in Mexico en Centraal-Amerika.

Cenotes, Yucatan

De cenotes of een water bevattende grot zijn enkele van de hotspots van Yucatan die je gezien moet hebben. Echte avonturiers verkennen deze al duikend, maar je kan er ook enkele bewonderen zonder je nat te maken.

Pacaya vulkaan, Guatemala

Pacaya is een actieve vulkaan die wellicht de populairste trektocht is in Guatemala. Hiken in Guatemala is dan ook iets wat op je lijstje zou moeten staan. De hike naar de 2500 meter hoge top van de duurt zo’n drie en een half uur.

Belize Barrier Reef, Belize

Het koraalrif voor de kust van Belize is het op een na grootste ter wereld. Enkel het Great Barrief Reef in Australie is nog groter. Het is de beste plaats in Centraal Amerika om te snorkelen en duiken. Bewonder zeker ook de Great Blue Hole.

Monteverde Cloud Forest Reserve, Costa Rica

Monteverde is een van de meest bezochte natuurparken in Costa Rica. Niet alleen omdat je er kan ziplinen, maar ook door zijn biodiversiteit. Hier leven maar liefst 100 soorten zoogdieren waaronder brulapen en kapucijnapen. Daarnaast kan je er ook heel wat amfibieën en reptielen spotten.

Cockscomb Basin, Belize

In dit stukje jungle in Belize kun je heerlijk wandelen. Natuurliefhebbers hebben deze plaats op hun lijst staan omdat je hier de meeste kans hebt om een jaguar te spotten. Wie echter deze katachtige met eigen ogen wil zien, zal echter vroeg uit zijn bed moeten komen, gezien deze vooral ’s nachts actief zijn.

Tikal, Guatemala

Tikal is een voormalige Mayaruine gelegen in het tropische regenwoud van noord-Guatemala. Ooit was dit een van de grootste Maya nederzettingen met maar liefst 50000 inwoners. Nu is het vooral een populaire bezienswaardigheid.

About The Author