Bent u op zoek naar een bepaalde vorm van anticonceptie? Woont u in Amsterdam? In dat geval kan een spiraaltje plaatsen in Amsterdam het overwegen meer dan waard zijn. Niet alleen staat een spiraaltje er om bekend een uitermate betrouwbare vorm van anticonceptie te zijn, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze heel wat praktische voordelen met zich meebrengt. Heeft u hier ook wel oren naar? Lees dan snel verder en kom alles te weten over een spiraaltje plaatsen in Amsterdam!

De voordelen van een spiraaltje plaatsen in Amsterdam?

Een spiraaltje plaatsen in Amsterdam zorgt ervoor dat u altijd bent verzekerd van tal van interessante voordelen. De exacte voordelen waar u op kunt rekenen zijn echter afhankelijk van het soort spiraal waar er gebruik van wordt gemaakt. We maken op dit vlak aldus een onderscheid tussen de voordelen van een hormoon spiraal en deze van een koperspiraal. Bij een hormoonspiraal kunt u rekenen op de onderstaande voordelen: 

 • Een hormoon spiraaltje plaatsen in Amsterdam is de veiligste vorm van anticonceptie; 
 • U hoeft eigenlijk maar weinig aandacht aan uw anticonceptie te besteden; 
 • De menstruatie is veelal heel wat minder pijnlijk; 
 • Nadat de spiraal is verwijderd kunt u direct terug zwanger worden; 
 • Een spiraal brengt geen extra risico op trombose met zich mee;

Bent u niet van plan om gebruik te maken van een hormoonspiraal, maar geeft u de voorkeur aan een koperspiraal? In dat geval zult u eveneens kunnen rekenen op heel wat interessante voordelen. Het gaat hierbij concreet om de volgende: 

 • Ook de koperspiraal is ongelofelijk betrouwbaar; 
 • U dient zeer weinig rekening te houden met uw anticonceptie; 
 • Er is geen sprake van een extra risico op trombose; 
 • De koperspiraal kan eveneens worden gebruikt als noodanticonceptie;

In het bijzonder dit laatste voordeel is iets waar veel mensen nog nooit eerder over hebben gehoord. Heeft u op een bepaald ogenblik onveilige seks gehad en vreest u daardoor zwanger te kunnen zijn? In dat geval biedt een koperspiraal laten plaatsen een aanzienlijk betere bescherming dan de noodpil nemen. 

Wat zijn de nadelen van een spiraal plaatsen? 

Een spiraaltje plaatsen in Amsterdam zorgt er duidelijk voor dat u als vrouw kunt rekenen op heel wat interessante voordelen. Dit gezegd zijnde is het zo dat veel dames zich toch afvragen of er dan helemaal geen nadelen zijn verbonden aan het laten plaatsen van een spiraal. Een eerste belangrijk punt waar u op dit vlak rekening mee moet houden is dat u bij een spiraal plaatsen Amsterdam niet over de mogelijkheid beschikt om uw menstruatie zelf te regelen. Dat vinden veel dames behoorlijk vervelend, niet in het minst wanneer ze bijvoorbeeld een vakantie hebben geboekt. Dit is echter nog niet alles. Ook met de volgende potentiële nadelen moet u bij een spiraaltje plaatsen in Amsterdam rekening houden: 

 1. Het is mogelijk dat u na het laten plaatsen van de spiraal last heeft van bijwerkingen; 
 2. Een spiraal beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen; 
 3. Bij een koperspiraaltje kan er meer vaginale afscheiding optreden;
 4. Bij een hormoonspiraal kan er de eerste drie maanden onregelmatig bloedverlies zijn;

In ieder geval betekent een spiraaltje plaatsen in Amsterdam dus in de praktijk helaas niet dat dat u nooit meer rekening hoeft te houden met het dragen van een condoom tijdens het vrijen. U bent namelijk zonder condoom niet beschermd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

About The Author