Al sinds eeuwen zijn mensen aangetrokken tot mooie ogen. Het zijn de ramen naar de ziel, wordt wel gezegd. Het is dan ook niet raar dat mensen al die eeuwenlang al hun best doen ogen zo mooi mogelijk uit te laten komen. Met eyeliner bijvoorbeeld, wat door de Egyptenaren al gebruikt werd of oogschaduw waarvoor eeuwenoude recepten bestaan. Een van de dingen die we vandaag de dag gebruiken om onze ogen echt sprekend te maken, is het krullen van de wimpers. Je ogen lijken er groter door en het creëert een frisse blik. Hieronder een paar tips voor mooi gekrulde wimpers.

Wimpers krullen zonder mascara 

De eerste en meest bekende manier is de wimpers krullen met een tang die daar speciaal voor gemaakt is: een wimperkrultang. Hiermee kun je je wimpers krullen zonder mascara. Een wimperkrultang kun je al voor rond de €10,- vinden en is heel makkelijk in gebruik. Plaats de krultang tegen je oog, zodat je wimpers ertussen zitten en knijp de tang dicht. Met het rubbertje worden je wimpers omhoog gedrukt en worden zo gekruld. Voor sommige haartypes (ja, wimpers zijn ook haar) is de krul helaas maar van korte duur met een krultang. Een paar tips voor een langdurige krul: verwarm de tang met een föhn, en de tang werkt net als een gewone krultang voor je haar. De krul blijft langer zitten. Let wel op dat je de tang niet te heet laat worden, je ogen zijn gevoelig! Daarnaast kan het helpen de tang eerst bij de wimperaanzet te gebruiken, en daarna in één of twee keer naar boven te werken. 

Wimpers krullen zonder krultang

Wil je perfect gekrulde wimpers, maar vind je zo’n krultang maar eng? Of misschien dat je het een heel naar gevoel vindt? Er zijn ook manieren voor wimpers krullen zonder krultang. Goede mascara bijvoorbeeld helpt al heel erg veel. Aangezien iedereen verschillende wimpers heeft, is het belangrijk voor jou om uit te zoeken welke mascara het beste voor jou werkt. Sommige mascara’s zijn gemaakt voor het krullen van de wimpers. Tijd voor jou om te experimenteren. 

Wimpers krullen zonder mascara en krultang 

De volgende tip met een lepel. Houdt de lepel zo vast dat de holle kant naar beneden wijst. Nu zet je je duim tegen de onderkant van je wimpers en wrijf je met de zijkant van de lepel over je duim, met je wimpers ertussen. Zorg ervoor dat je ze er niet uittrekt! Door deze zachte wrijving krullen ze vanzelf omhoog. En voilà, perfect gekrulde wimpers zonder mascara of krultang!

About The Author