Wil jij in het najaar of voorjaar op vakantie naar een land waar het op dat moment nog heerlijk weer is en je wilt niet heel lang vliegen? Een vakantie naar Dubai is een goede optie voor mensen met een goed gevulde portemonnee, heb je een gemiddeld budget,  dan is Turkije een goed idee. In het voorjaar en najaar is het aan de Turkse rivièra ca. 25 tot 30 graden. Heerlijk dus. Als je in het najaar naar de Turkse rivièra gaat, dan kan je ook nog in de zee zwemmen, want deze is dan de hele zomer opgewarmd. Een perfect gebied dus om op vakantie te gaan.

Wat is er te doen aan de Turkse rivièra?

In dit gebied kan je natuurlijk heerlijk zwemmen in een van de zwembaden van de vele hotel. Maar ook de zee is hier heerlijk. Hij loopt geleidelijk af en is mooi helder. Omdat hier heel veel hotels te vinden zijn, is hier veel gericht op het toerisme. Zo zijn er heel veel winkeltjes en bazaars te vinden. In de bazaars kan je alles vinden wat je zoekt, maar betaal nooit de prijs die ze vragen. De verkopers gaan er van uit dat je gaat onderhandelen, dus doe dat ook. Anders betaal je zeker te veel. Dus denk jij “Wat is er te doen aan de Turkse Rivièra?”, dan is er maar een antwoord: “Alles wat jij wilt en wat zorgt voor een perfecte vakantie”.

Bezienswaardigheden Turkse rivièra

Bij de Turkse rivièra kan je ook veel mooie bezienswaardigheden vinden. Zo is de oude binnenstad van Antalya zeker een aanrader. Je kunt hier veel historische bezienswaardigheden vinden, zoals de poort van Hadrianus, de moskee “Yivil Minare” en nog veel meer. Ten noord-oosten van Antalya kan je mooie watervallen vinden: de Dudenwatervallen. Deze watervallen zijn ongeveer 28 meter hoog en dus een waar spektakel om te zien. Achter de watervallen ligt een grot, dit is erg bijzonder. Je kunt zo achter de watervallen komen en prachtige foto’s maken. Als je in dit gebied op vakantie bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan het plaatsje Side. Dit is een oude stad. Dit stadje staat volg met archeologische opgravingen uit de oudheid. Je kunt dan denken aan amfitheater, de Apollo tempel en het Romeinse Aquaduct. Dit zijn slecht enkele voorbeelden van bezienswaardigheden bij de Turkse rivièra. Bezienswaardigheden Turkse rivièra zijn dus echt een aanrader!

Voor wie is de Turkse rivièra een goed vakantiegebied?

Dit gebied is geschikt voor jong en oud. Door de vele all inclusive hotels gaan hier veel mensen naar toe met hun complete gezin. Voor iedereen is er dan altijd iets te eten. Ouders hoeven niet te koken, geen bedden op te maken, niet schoon te maken, etc. Alles wordt voor hen gedaan. De ideale vakantie dus. Maar ook oudere mensen gaan hier graag op vakantie, omdat zij compleet verzorgd worden. De ideale vakantie dus.

Hele fijne vakantie!            

About The Author