Een vijver in je tuin geeft je vaak rust en ziet er prachtig uit. Het is ook een uitstekende 

aanvulling voor je tuin als je tuin er vrij leeg uit ziet. Het bouwen van een vijver is ook niet super ingewikkeld en is vrij snel gedaan. Ook als je van vissen houdt, dan is een vijver in je tuin een geweldige optie. Hier kan je drie redenen vinden waarom jij een vijver in je tuin zou moeten bouwen. 

Een vijver geeft rust

Een vijver kan heel veel rust geven op een warme zomerse dag of als je net klaar bent met werk. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin waardoor het lijkt alsof je in de natuur bent, terwijl je gewoon in je achtertuin zit. Als je kan ontspannen door het geluid van water dan is het zeker aangeraden om een waterval of een fontein te bouwen zodat je nog beter kan ontspannen. 

Vijver vraagt om weinig onderhoud

Als je een vijver in je tuin wilt plaatsen dan is het handig dat je er ook zo weinig mogelijk onderhoud aan hebt. Dit is mogelijk door het plaatsen van vissen die algen opeten. Deze vissen worden ook wel bodemreinigers genoemd omdat ze zich voeden aan algen en ander vuil op de bodem van een vijver. Je hoeft een vijver ook niet of niet vaak te onderhouden door het plaatsen van de juiste vijverpomp of door het gebruiken van planten als filter.

Het plaatsen van een vijver is niet ingewikkeld

Het plaatsen en bouwen van een vijver is niet moeilijk. Je kan namelijk bij de bouwmarkt of dierenwinkel een vijver aanschaffen. Dit is een kuip die je alleen nog maar in de grond hoeft te plaatsen. Ook kun je zelf een vijver bouwen met zwembadfolie en stenen. Zorg er dan wel voor dat je constructie stevig genoeg is als je de vijver boven de grond bouwt. 

About The Author