Wat verstaat men onder superfoods? Deze vraag wordt dikwijls gesteld want niet iedereen is mee met deze nieuwe voedingshype. Hieronder een korte uitleg.

Superfoods zijn voedingsmiddelen die bijdragen tot een gezonder leven omdat ze goede voedingsstoffen en antioxidanten bevatten. Deze voedingsmiddelen geven alleen maar positieve stoffen mee zoals vitaminen en mineralen. De ingrediënten zijn allemaal heel gezond voor het lichaam. Superfoods geven extra energie en versterken ons immuunsysteem zodat we minder vlugger ziek worden. Natuurlijk is het nog altijd belangrijk om een gevarieerd en gezond voedingspatroon aan te houden waarbij deze superfoods niet mogen ontbreken als extra. Het is ook niet de bedoeling dat we enkel en alleen deze superfoods eten want dit is niet zo goed voor ons lichaam. Het is ook nog steeds niet wetenschappelijk bewezen dat deze superfoods zo “super” zijn.

Waarom kiezen we massaal voor deze superfoods?

Er zijn toch wel een aantal voordelen aan het regelmatig eten van deze superfoods.

  • Het helpt je libido verhogen
  • Het helpt hart- en vaatziekten voorkomen
  • Je verliest er gewicht door omdat het heel gezonde voeding is.
  • Het helpt tegen depressie en neerslachtigheid
  • Het voorkomt huidveroudering

Wat verstaat men onder superfoods: voorbeelden

Ondertussen is het lijstje met superfoods al enorm uitgebreid met diverse categorieën. Elk categorie heeft zijn typische kenmerken en omvat de kern van deze superfoods die eronder vallen.

Herb superfoods:
Herb superfoods zijn gezonde kruiden met vitaminen. Hieronder valt brandnetel, aloë vera; ginseng, basilicum enz…

Fruit superfoods:
Het beste van het fruit waar ook extra energie in zit. In deze categorie zit onder andere granaatappel, bosbessen, goji bessen, veenbessen enz…

Noten superfoods:
In de noten superfoods zitten de walnoten en kokosnoten.

Andere “speciale” superfoods:
Chiazaad bevat omega 3-vetzuren, calcium, ijzer, magnesium, vezels. Het heeft een neutrale smaak en je mag er maar 1 grote eetlepel van eten per dag om deze voedingsstoffen binnen te krijgen.

voorbeelden van superfoods

Ook gojibessen, cacaobonen,hennepzaad, bijenpollen, tarwegras, kokosvet, zeewier en algenextracten behoren tot deze categorie. Deze “speciale” superfoods hebben ook een “speciaal” prijskaartje wat wil zeggen dat ze niet zo goedkoop zijn.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.