Koud of vochtig weer= droog haar?
Heb je ook droger haar wanneer het kouder of vochtiger weer wordt? Dan wil je dit natuurlijk voorkomen. Maar hoe doe je dit? Hoe voorkom je uitgedroogd haar in de winter? Hieronder kan je daarvoor enkele tips doornemen.

Voorkom uitgedroogd haar: enkele tips

  • Probeer niet te veel shampoo te gebruiken. Heel wat shampoo bevatten immers chemische middelen die je haar beschadigen. Ze kunnen de natuurlijke oliën in je haar kapotmaken, terwijl je deze zo nodig hebt. Je kapper kan je meer informatie geven hierover en goede shampoo voorstellen.
  • Probeer je haar met zachtheid te behandelen. Dit betekent onder andere dat je niet te veel in je haar mag wrijven wanneer je het gewassen hebt. Probeer het water meer droog te deppen en het in te wikkelen in een handdoek. Probeer ook zeker je haar niet te kammen als het nog nat is. Dan is het extra fragiel.
  • Beter vermijd je om je haar te wassen met heet water. Beter is het om je haar te wassen met lauw water. Heet water maakt je haar immers zeer kwetsbaar.
  • Producten als een stijltang, krultang en dergelijke vermijd je beter.
  • Ook haarkleuringen en kleurshampoo en dergelijke zijn niet aan te raden voor je haar.
  • Voorkom uitgedroogd haar door je haar steeds goed te verzorgen. Dit kan je doen door het gebruik van een conditioner en een haarmasker. Kies hierbij voor producten met een laag alcoholgehalte. Alcohol droogt je haar immers uit, waardoor het droger wordt. Dit kan je zien op het etiket, maar ook is het zo dat conditioners die heel fel ruiken vaker veel alcohol bevatten, waardoor het droger wordt.

Nog meer van deze tips?
Wil je ook geen droog haar meer? Lees dan deze tips even goed door en eventueel ook andere tips die je op het internet kan vinden. Vraag zeker ook raad aan een echte professional: je eigen kapper. Wanneer je hiermee rekening houdt, dan is de kans veel groter dat je uitgedroogd haar in de winter verleden tijd is.

About The Author