Ben je zelf geoefend wielrenner en volg je de Tour de France ieder jaar op de voet? Of ben je een geoefend fietser en ben je toe aan iets nieuws? Ga dan zelf de Tour de France route fietsen! Het leukste is natuurlijk om de route te rijden, die de officiële deelnemers ook gaan rijden dat jaar. De route voor 2019 is al bekend.

Route 2019

In 2019 start de inmiddels 106e officiële Tour de France editie, op 6 juli vanaf Brussel.  Op 28 juli wordt deze prachtige editie afgesloten in Parijs. De route wordt afgewisseld met verschillende parcours. Zo wordt er iedere dag op iets anders gefocust: vlak, ploegentijdrit, heuvels en bergen. Ook zijn er op dag 11 en 16 een rustdag ingebouwd, zodat de deelnemers even op adem kunnen komen en de spieren rust krijgen.  

De training vooraf

Goede training vooraf is voor iedere intensieve tour tocht van groot belang. Daarom zijn zelfs de officiële deelnemers van de Tour de France, ieder jaar weer maanden van tevoren aan het oefenen. Ook als je zelf de route wilt gaan rijden op een ander moment, moet je zorgen dat je goed geoefend begint. Dan begin je met een sterke conditie aan de intensieve tocht. Hiervoor heb je een goede race fiets nodig, mocht je deze nog niet hebben, de juiste wielrenkleding en fijne wielerschoenen. Bouw je training goed op. Zeker als je niet gewend bent om veel en lange afstanden te fietsen.

Samen met anderen

De deelnemers van de Tour de France fietsen zoals je waarschijnlijk weet in groepen. Dit is gezelliger, maar zorgt er ook voor dat je steun vindt bij elkaar tijdens de fietstocht. Dit is belangrijk, omdat het soms best moeilijk kan zijn om de tocht vol te houden. Wil je zelf de Tour de France route fietsen voor de lol? Sluit je dan aan bij een fietsorganisatie die vanuit Nederland of België aan de officiële route begint. Dan zijn ook alle overnachtingen geregeld en maak je misschien nog wel nieuwe fietsvrienden voor als je terug in Nederland bent!

About The Author