Symboliek is bij het selecteren van een passende tastbare herinnering aan een overleden dierbare vaak een belangrijk onderdeel. Of u nu op zoek bent naar een urn of een assieraad, de wijze waarop diverse symbolen voorkomen binnen de vormgeving en/of de decoratie zijn eindeloos. Wij – de medewerkers van UitvaartUniq.nl vertellen u hier graag wat meer over. Ditmaal de symboliek van de duif.   

Waar staat de vlinder symbool voor?

De vlinder staat symbool voor geluk, onsterfelijkheid, wedergeboorte, transformatie en gedaantewisseling. Al heel lang is de vlinder een veelgebruikt symbool, zowel bij het leven (geboorte) als dood, waarbij de kortstondigheid van het leven, maar tevens de onsterfelijkheid van de ziel centraal staat. De vlinder staat tevens symbool voor de drie fasen die de menselijke ziel doorloopt: het leven, de dood en de wederopstanding. Een bijzonder symbool dus, erg sprekend in het geval van afscheid nemen van een overleden dierbare. 

Urnen en assieraden met de vlinder als thema. 

De vlinder is een prachtig symbool met een sterke symboliek en wordt dan ook veelvuldig gebruikt als inspiratie bij het vervaardigen van gedenkartikelen, zoals urnen en assieraden. Uiteraard vindt u een mooie collectie vlinder urnen online bij UitvaartUniq. Hierbij zijn de mogelijkheden divers: Van klassieke glazen urnen met vlinder decoratie tot en met moderne messing urnen in strakke vlindervorm vervaardigd. En ook indien u op zoek bent naar een bio urn, of een asstrooikoker, dan vindt u bij ons online diverse modellen met een vlinderthema.
Dit geldt daarnaast ook voor de ashangers collectie van UitvaartUniq.nl. De mogelijkheden op het gebied van assieraden en vingerafdruk sieraden – met de vlinder als thema – zijn groot. Van voordelige ashangers in vlinder vorm van RVS tot en met sierlijke gouden ashangers met sierlijke vlinderdecoraties verfraaid met diamantjes, de kans is groot dat u een passend assieraad vindt. Naast de traditionele assieraden vindt u bij ons ook bijzondere vingerafdruk sieraden, waarbij de vingerafdruk / fingerprint van uw overleden dierbare centraal staat, voor een persoonlijke herinnering.

About The Author