De kogel is eindelijk door de kerk: je bent je oude badkamer zat en hebt besloten om een volledig nieuwe badkamer te installeren. Er komt dan nogal wat bij kijken. Je wilt natuurlijk sanitair en badkamermeubelen die aan alle moderne eisen voldoet en het liefst ook nog voldoet aan de laatste badkamertrends. Je gaat dus badkamermeubelen kopen die uiteraard functioneel en praktisch zijn, maar ook esthetisch mooi zijn en prima aansluiten bij de laatste trends. Maar wat zijn de laatste trends eigenlijk? Hierbij enkele van de laatste trends:

De vrijstaande wastafel en kraan

Vrijstaande sanitaire objecten zijn de afgelopen jaren al de revue gepasseerd, zoals de inloopdouche en het vrijstaande bad. Nu is het de beurt aan een vrijstaande wastafel en wastafelkraan. Het is misschien niet altijd even praktisch, maar absoluut dé blikvanger in je badkamer. De wastafel komt als het ware als een pilaar uit de vloer in een strakke minimalistische stijl. Daarachter een strakke kraan die vanaf de grond naar boven komt. Deze trend is zeer geschikt voor de grotere badkamers, waar je ruimte hebt om een vrijstaande wastafel te plaatsen.

Inbouwnissen

Geen ruimte meer verspillen door wankele badkamerkasten of hangende badkamerkastjes, maar nissen in de muur. Een nis in de badkamermuur staat heel strak en modern en is bovendien erg praktisch. Naast het opbergen van al je badkamerartikelen kun je ook een sfeernis maken door er kaarsen of accessoires in te plaatsen. Ook in de douche zelf kan gemakkelijk een nis ingebouwd worden, zodat je zeepbakjes en doucherekjes de deur uit kunt doen.

Waterdicht fotobehang

Behang in de badkamer? Toch niet de meest ideale combinatie? Met de huidige waterdichte behangsoorten kan dit wel. Vooral met fotobehang waar je levensgroot een foto van bijvoorbeeld een bos, een jungle, een woestijn of een berglandschap op laat drukken zijn populair. Zo bepaal je zelf of je nu een bad neemt midden in de woestijn of in de jungle. En die waterspetters? Geen enkel probleem voor dit behang.

De retro badkamer

Retro is eigenlijk altijd wel een trend. En je hoeft met retro niet eens echte oude sanitair te kopen en in te leveren op comfort, want vele producenten van sanitair en badkamermeubelen produceren hun artikelen in retrostijl. Zo kun je toch blijven profiteren van het moderne comfort. Naast retro sanitair kun je de badkamer heel retro afwerken met mooie opvallende chromen leidingen en een houten vintage lambrisering.

About The Author