Om het meeste uit je dag te kunnen halen, is het van belang dat je de dag op een goede manier begint. Je kunt hiervoor verschillende dingen doen, van rituelen, tot voeding en beweging. Niet alleen start je dan je dag goed, op de juiste manier zorgt het er ook voor dat je gezond en vitaal blijft.

Vast ochtend ritueel

Om je dag optimaal te beginnen, kan het fijn zijn om een ochtend ritueel voor jezelf in te voeren. Sta elke dag op een gezette tijd op, en doe vervolgens een aantal dingen in vaste volgorde. Het is de bedoeling dat het een gewoonte wordt waar je niet bij na hoeft te denken. Je kan een ritueel volledig indelen naar wat werkt voor jou. Door een vast ritueel te hebben ’s ochtends, creëer je rust en zo start je je dag fijn op.

Bewegen

Implementeer ook zeker beweging in je ochtendritueel. Wat voor soort beweging doet er niet zozeer toe. Je kan de dag beginnen met rekoefeningen, een half uurtje yoga of juist een HIIT workout. Kies iets wat bij jou past en waardoor jij je gezond en vitaal zult voelen, het moet je niet uitputten maar juist energie geven.

Voeding

Voeding kan je uiteraard ook in je ritueel verwerken. Je kan eventueel je ontbijt de avond van te voren al voorbereiden. De dag beginnen met fruit is goed voor je metabolisme, het kost namelijk niet veel energie om fruit te verteren. Havermout is ook een goede optie vanwege de langzame koolhydraten, die kunnen zorgen voor voldoende energie voor de hele ochtend. Neem je supplementen? Die kan je de avond van te voren voor jezelf klaar zetten.

Mediteren

Dit zal niet voor iedereen weggelegd zijn, maar mediteren is ook goed om je dag mee te beginnen. Je kan zo je hoofd leegmaken, eventueel visualiseren hoe je zou willen dat je dag er uit ziet, en met rust en helderheid aan de dag beginnen.

Goed gevoel

Door je ochtend goed te benutten, zul je je dag meteen beginnen met een goed gevoel. Van daaruit kan je je dag optimaal benutten!

About The Author