Nu het nieuwe jaar is aangebroken is het ook tijd om de travel bucketlist weer bij te werken. Welke landen heb je al bezocht en waar wil je dit jaar heen? Wat denk je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de Iguazu Falls op de grens van Paraguay, Argentinië en Brazilië? Wat in ieder geval zeker op je lijstje moet staan is het pareltje van het Midden Oosten: Dubai

Dubai is bij de Nederlandse reizigers de afgelopen 3 jaar een steeds populairdere bestemming geworden en ook in 2019 zal dit land weer veel bezocht worden. Streep jij deze stad dit jaar ook van je bucketlist af? Dan zijn dit de must see’s en must do’s:

1. BEZOEK HET GROOTSTE GEBOUW VAN DE WERELD

Waarschijnlijk heb je dit gebouw al heel vaak gezien maar misschien weet je niet precies hoe het heet. De Burj Khalifa is een enorm indrukwekkend gebouw dat sinds 2007 het hoogste gebouw ter wereld is. Dubai heeft veel hoge gebouwen in haar skyline maar alles valt compleet in het niet wanneer je boven aan de Burj Khalifa staat. Elke wolkenkrabber lijkt heel klein wanneer je van je uitzicht geniet. Je kunt de Burj Khalifa al op voor ongeveer 25 euro. Het is te adviseren om je kaartje online te bestellen zodat je de beste tarieven kunt scoren en ook je tijdstip van je bezoek kunt bepalen. Tijdens de zonsondergang is dit nog mooier dan normaal dus probeer een sunset kaartje te bemachtigen.

2. DUBAI DESERT SAFARI EXCURSIE

Een safari excursie doen door de woestijn is ook een must tijdens een vakantie naar Dubai. Tijdens deze excursie ga je met een stoere jeep de woestijn in. Je zult op een gegeven moment, wanneer je diep in de woestijn zit, eindeloos om je heen kunnen kijken en enkel woestijn zien. We kunnen je garanderen dat je nog nooit zoiets indrukwekkends hebt gezien. Je kunt er ook voor kiezen, eenmaal in de woestijn, een kamelenrit te maken. Zo voel je je eventjes de keizer van Dubai. Je sluit de dag af met een magisch diner in grote tenten, ook zul je voorzien zijn van live entertainment. Vaak zijn dit buikdanseressen en muzikanten.

De prijzen voor deze trip variëren tussen de 35 en 75 euro. Dit is ook seizoensgebonden.

3. SHOPPEN IN DE SOUKS VAN DUBAI

De Dubai Mall bezoeken is zo vanzelfsprekend dat we die deze keer niet speciaal hebben toegelicht, maar de Souks van Dubai worden soms nog wel eens vergeten. En dat is heel jammer want het is er zo bijzonder. Je ziet hoe de locals shoppen, hun kruiden kopen en verkopen, kleurrijke lampen en andere woonaccessoires aanbieden. Om te zien hoe hier de handel wordt gedreven is al een ervaring opzich. Vooral als je van cultuur snuiven houdt is dit the place to be voor jou!            

About The Author